Usluge

/Usluge
Usluge 2018-06-08T22:01:30+02:00

Pod servisom se podrazumeva:

* kompletno pranje spoljne i unutrašnje jedinice
* bakteriološka dezinfekcija
* provera stanja freona i dopuna freonom ukoliko je to neophodno
* pregled instalacija

Servis klima uredjaja je veoma bitno redovno raditi, je Vaš pouzdan partner. Pozovite nas, zakažite termin i tako obezbedite bezbedno korišcenje Vašeg klima uredjaja.

Mi smo Vam na raspolaganju i ako je u pitanju:

* zamena izolacije
* provera instalacija
* svi ostali zahteve koje imate u vezi Vašeg klima uredjaja

Servisiranje i održavanje klima uredaja uglavnom se radi pred sezonu . Pred letnju sezonu (april – maj ) i ukoliko se uredaj koristi za grejanje (septembar – oktobar ) . Ako se uredaj koristi u poslovnim prostorijama, prodavnicama, cekaonicama itd. servis treba uraditi više puta godišnje . Redovnim održavanjem sprecava se zagadenje vazduha ( bakterije , mikroorganizmi , …) i olakšava se rad klima uredaja ( cirkulacija vazduha kroz isparivac ) , a i proverava se pritisak u sistemu i eventualna dopuna ili zamena gasa (freona).
Kada se doda i provera izolacije na instalaciji dobija se komletan servis split klima uredaja .

Nestrucnom ugradnjom se najcešce gubi maksimalna iskorišcenost klima uredaja , a može doci i do oštecenja .
Za dobru ugradnju su neophodni specijalizovan alat , kvalitetan materijal i strucnost . Samim tim eksplatisanost uredjaja je veca .
Mi koristimo alat i materijal renomiranih stranih i domacih proizvodaca ( Bosch , REFCO , Rothenberger , FACOM , Unior , Global , Plazma – Flex , Fischer ) , a imamo i višegodišnje iskustvo .

Osnovni postupci ugradnje :

1. Odrediti mesto spoljašnje i unutrašnje jedinice
Treba voditi racuna o maksimalnom rastojanju spoljašnje i unutrašnje jedinice , kondenz crevu , položaju. Položaj spoljašnje i unutrašnje jedinice mora da omoguci lak pristup radi kasnijeg održavanja .

2. Montiranje nosaca (limenog profila) unutršnje jedinice na zid
Najcešce se nosac ucvršcuje sa 4-6 šrafova (dimenzije zavise od podloge na koju se pricvršcuje). Obavezno voditi racuna o idealno horizontalnom položaju.

3. Probijanje zida za povezivanje unutrašnje i spoljašnje jedinice
Otvor mora da bude sa blagim nagibom ka spolja . Buši se nacešce burgijom 55mm ( dovoljna mera za nesmetano provlacenje cevi i kabla ) . Zbog odvoda kondenza potrebno je da unutrašnja jedinica bude višlja od spoljašnje ( ako je to moguce zbog konfiguracije terena ) i da otvor u zidu bude ispod niži od unutrašnje jedinice . Ukoliko je potrebno nastavljati cevi kroz koje prolazi freon, potrbno je da spoj ne prolazi kroz otvor u zidu. U slucaju eventualnog kvara, to omogucuje lakšu popravku.

4. Povezivanje instalacije unutrašnje i spoljašnje jedinice
Izolacija dve cevi kroz koje prolazi freon (bakarne cevi) se vrši odvojeno . Tu je kondez crevo i napojni kabl , što zajedno cini instalaciju za povezivanje unutrašnje za spoljašnju jedinicu . Spoljna jedinica može biti na višem položaju od unutrašnje jedinice, ali u tom slucaju kondez crevo ne sme “ici uz brdo” ka spolja . Ucvršcivanje nosaca spoljašnje jedinice za zid vršimo u ( zavisnosti od podloge ) brezonom ili šrafom . Povezivanje kabla na spoljašnu jedinicu i povezivanje cevi na sposljašnju jedinicu kontolišemo vakumiranjem instalacije . Ovim postupkom se izvlaci vazduh i vlaga iz sistema da bi se potom pustio gas – freon. Takode, ovako se proverava i kompletna instalacija, kako kasnije ne bi došlo do curenja freona.

5. Montaža filtera, ukljucivanje uredaja u šuko uticnicu (uticnica koja obavezno sadrži i uzemljenje) i puštanje u rad.

065 200 48 80